Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Επιστολή αναγνώστη

Ο νέος Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου απέδειξε εντυπωσιακή ετοιμότητα και ανέδειξε –σαν έμπειρος Στρατηγός που έχει υπάρξει- πόσο σέβεται τη σημασία που έχει κάθε λεπτό της ώρας που περνά, πόσο σε στιγμές έκτακτης ανάγκης η διορατικότητα μπορεί να σώσει ζωές και ότι ο συντονισμός και η «στρατηγική» διαχείρισης κρίσεων είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές, όχι μόνο στις Στρατιωτικές Επιχειρήσεις και την Διοίκηση Επιχειρήσεων για την αποτελεσματικότητα της οποίας διδάσκεται τις τελευταίες δεκαετίες στα Πανεπιστήμια του κόσμου η «Τέχνη του Πολέμου» του Κινέζου Στρατηγού SUN ZU {5oς -6ος π.Χ. αι.} αλλά και στην αποτελεσματική Διοίκηση των Δήμων:
Ο Σπύρος Νικολάου ευρίσκετο στη Λιβαδειά σε σύσκεψη όταν τηλεφωνικά ειδοποιήθηκε από τον Αντιδήμαρχο της Περιοχής Θίσβης. Σε 20 μόλις λεπτά ευρέθηκε στον τόπο καταστροφής. Μέσα στα 20 αυτά λεπτά είχε συντονίσει σωστά τις επίγειες, εναέριες και θαλάσσιες δυνάμεις: Στρατός, Ταχύπλοο, Ελικόπτερο ευρίσκονταν σε απόλυτη ετοιμότητα!
Ευτυχώς δεν χρειάσθηκαν οι κάτοικοι την επέμβαση τους.
Δεν παύουν να είναι όμως εντυπωσιακές όλες αυτές οι ενέργειες.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος Θηβαίων έφυγε στις 2 τα ξημερώματα και ευρισκόταν πάλι πίσω στον τόπο και τους κατοίκους που τον χρειάζονταν μετά τεσσεράμισι μόλις ώρες, στις 6.30π.μ.
Έμεινε εκεί επιβλέποντας την όλη επιχείρηση φροντίζοντας για όλους και όλα, ακόμα και για καφέ, σάντουιτς, αναψυκτικά... ακυρώνοντας τα πάντα., έως και τα προγραμματισμένα Διοικητικά Συμβούλια.
Οι συμπερασματικές αποτιμήσεις μπορούν να συνοψισθούν σαν πρωτοφανείς ικανότητες του Δημάρχου σε:
• Άμεση αντίδραση
• Οργανωτικότητα
• Διορατικότητα
• Αποτελεσματικότητα
Μήπως έχουμε άδικο εμείς οι Νεοέλληνες να θεωρούμε πως όλοι ανεξαιρέτως οι Διοικούντες την Ελλάδα σήμερα δεν διαθέτουν καμία από τις ανωτέρω ικανότητες;
Ο ΘΗΒΑΙΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ