Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΡΙΖ.Ο.Σ.Σ.Ε: H Στερεά δικαιούται τουλάχιστον δύο Ερευνητικά Ινστιτούτα!

Η παραχώρηση των αναγκαίων διαθέσιμων Δημόσιων εκτάσεων και η αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δασαρχείου στα Φουρνά, αλλά και του εργοστάσιου επεξεργασίας ξύλου, όπως και η ομοθυμία των τοπικών φορέων είναι ισχυρό πλεονέκτημα. Η αναγκαιότητα είναι εξόφθαλμα εμφανής, γιατί θα υποστηριχθεί σημαντικά το Δασικό οικοσύστημα της δεύτερης καθαρότερης περιφέρειας της Ευρώπης, και θα αποκτήσει σάρκα και οστά η περίφημη αποκέντρωση. Το θέμα καθίσταται επίκαιρο αφού το ΥΠΑΑΤ στα πλαίσια των επιχειρούμενων συνενώσεων των εποπτευόμενων οργανισμών του, επανακαθορίζει τα ινστιτούτα και τα όρια δραστηριοποίησης τους».

Συνεχίζοντας ο κ. Στουπής καταλήγει: «Στους σχεδιασμούς του ΥΠΑΑΤ, όπως φαίνεται και από δημοσιεύματα, έχει «ξεχαστεί» η Περιφέρειά μας. Γνώμη μας είναι πως θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε την δημιουργία Ινστιτούτου Φυτικής παραγωγής Στερεάς Ελλάδας ή την μετονομασία αυτού της Θεσσαλίας σε Κεντρικής Ελλάδας με παράρτημα στην Στερεά, και οπωσδήποτε το Ινστιτούτο Εδαφουδατικών Πόρων».

Η πολιτική πρωτοβουλία της ΡΙΖ.Ο.Σ.Σ.Ε. έρχεται να προστεθεί και να ενισχύσει το αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας της Ευρυτανίας να αναβαθμιστεί το Τμήμα του ΤΕΙ και να ιδρυθεί νέο Πανεπιστημιακό τμήμα Φυσικής Αγωγής Χειμερινών σπόρ, και κυρίως έρχεται να συμπληρώσει ένα αναγκαίο στοιχείο σε μια αναπτυξιακή διαδικασία που θα στηρίζει και θα στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα, καθώς και να διορθώσει μια αδικία σε βάρος της Περιφέρειάς μας.

6-4-2011
Αποδέκτες :
• Περιφερειάρχης και Περιφερειακό Συμβούλιο
• Αντιπεριφερειάρχης Περ. Ενότητας Ευρυτανίας
• Δήμαρχοι Καρπενησίου και Αγράφων
• MME