Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Οι Ιδιωτικοί υπάλληλοι Λιβαδειάς για την Εργατική Πρωτομαγιά

Όμως, η κοινωνική εξέλιξη ποτέ δεν έχει μία όψη. Ειδικά σε τέτοιες «στροφές» της ιστορίας που οξύνονται οι ταξικές αντιθέσεις, τα διλήμματα μπαίνουν από την εξέλιξη των πραγμάτων επιτακτικά και οι συνειδήσεις κάνουν «άλματα». Δεν υπάρχει λοιπόν μόνο η σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων, αυτή που διαμορφώνεται από τον αδιάκοπο πόλεμο που διεξάγει η πλουτοκρατία καταστρέφοντας τη ζωή του λαού. Σε τέτοιες στιγμές, όπως αυτή που περνάει ο τόπος, δηλαδή της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, μπορεί να γίνουν πιο εύκολα κατανοητά τα ιστορικά όρια του καπιταλιστικού συστήματος, να γίνει συνείδηση ότι έχει φάει τα ψωμιά του και σαπίζει κατατρώγοντας τις σάρκες των εργαζομένων και του λαού.

Καλούμε όλους εσάς που αγωνιάτε για το αύριο, που ζείτε μέσα στην ανασφάλεια, με το βάρος της καθημερινής εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας, να δώσουμε την απάντηση μας στην κρίση, κόντρα σε κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Με καθημερνό αγώνα, με συσπείρωση στο σωματείο μας, στο Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Λιβαδειάς, με συλλογική δράση μέσα από σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα με οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία για την αντεπίθεση του εργαζόμενου λαού.

 Οριστική απάντηση στην κρίση σε όφελος της εργατικής τάξης και του λαού είναι η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, η κοινωνικοποίηση των μεγάλων μέσων παραγωγής, ο κεντρικός σχεδιασμός και ο εργατικός έλεγχος, που μπορούν να λειτουργήσουν έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

 Με ενιαίο μέτωπο πάλης εργατών, υπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών, νεολαίας, διεκδικούμε αξιοπρεπή ζωή για μας, σίγουρο μέλλον για τα παιδιά μας.

 Προοπτική και μέλλον που συνδέεται με τον ασυμβίβαστο αγώνα απαλλαγής από τον ζυγό των μονοπωλίων, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, τον απεγκλωβισμό από τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν.