Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Με χλευασμό η 1η μέρα απαγόρευσης του τσιγάρου στην Θήβα!!!


Ο Σεπτέμβριος θα λειτουργήσει ως «περίοδος χάριτος», με συστάσεις, που θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και αν μια επιχείρηση ή ένας καπνιστής επαναλάβουν το «λάθος» αργότερα , τότε τα πράγματα αλλάζουν….
Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα κυμαίνονται από 500 ευρώ έως 10.000 ευρώ, ενώ ξεκαθαρίστηκε πως μετά την τέταρτη υποτροπή, τα καταστήματα θα «σφραγίζονται» προσωρινά για δέκα ημέρες και μετά την πέμπτη, θα γίνεται οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.
Υπάρχουν όμως και οι μη καπνίζοντες, που δηλώνουν πως «αν οι καπνίζοντες δεν του σέβονται, τότε θα καταγγέλλουν για την εφαρμογή ή μη του νέου νόμου στονν αριθμό 1142».
Έτσι, τα πράγματα μπλέκονται και μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα οι πολίτες θα έχουν πλέον να επιλέξουν μεταξύ καπνίσματος και κοπής του τσιγάρου.
Στην περιοχή μας την εφαρμογή των μέτρων θα ελέγχουν η Δημοτική Αστυνομία, η Αστυνομία (λέτε και δεν έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί), αλλά και οι κοινωνικές υπηρεσίες των νομαρχιών και των δήμων και το 80% των εσόδων από τα πρόστιμα θα αποδίδεται στην τοπική αυτοδιοίκηση (έξυπνο το κίνητρο), γι’ αυτό προσέξτε, γιατί σύμφωνα με τον νέο νόμο το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τα μέσα μεταφοράς και τα ταξί, σε όλους τους χώρους εργασίας, ακόμα και σε όσους είχαν ειδικά διαμορφωμένα καπνιστήρια.
Πρόστιμα όμως, θα επιβάλλονται και σε όσους πωλούν προϊόντα καπνού σε ανήλικους, ενώ τα πρόστιμα όλων των περιπτώσεων θα μειώνονται κατά 50% αν οι παραβάτες τα πληρώσουν μέσα σε 15 ημέρες.
«Εμείς, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενημερώνουμε τους πελάτες μας, να βγάλουμε τα σταχτοδοχεία και να κάνουμε συστάσεις σε αυτούς, που δεν συμμορφώνονται» δηλώνουν οι ιδιοκτήτες των καφετεριών του κεντρικού πεζόδρομου της Θήβας κι έτσι είχαν κάνει χθες, ενώ πολλοί ήσαν οι πολίτες που είχαν μεταβάλλει σε σταχτοδοχείο τους χώρους έξω από δημόσιες υπηρεσίες!