Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Στον δρόμο της επιστροφής για το …. Βελιγράδι!!!


Στο ίδιο πνεύμα ήσαν και τα όσα είπε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού, καθηγήτρια Β. Βλάχου, μη παραλείποντας να αναφερθεί ιδιαίτερα στις σχέσεις των δυο Ελληνικών Συλλόγων (Σκάλας – ΛΑΪΟΥ) που είχαν σαν αποτέλεσμα την διεύρυνση της συνεργασίας με τα υπέροχα νέα παιδιά της Σερβίας.
Συγκινητικό όμως ήταν το αποχαιρετιστήριο «πάρτι» Ελλήνων και Σέρβων, που έγινε στον υπαίθριο χώρο των εγκαταστάσεων του Ωρωπιώτικου Συλλόγου.
Η ορχήστρα των Σέρβων έπαιζε όλο το βράδυ Σέρβικα και Ελληνικά τραγούδια, τα οποία ελληνικά τραγουδούσαν και χόρευαν άψογα, παρακαλώ.
Ο χορός έδωσε και πήρε, το ίδιο και οι αγκαλιές και τα δάκρυα του αποχαιρετισμού, με πρωταγωνιστή της βραδιάς τον δάσκαλο των δυο Συλλόγων Χριστόφορο Λιάγκα, που ακούραστος σε όλη την διάρκεια των παραστάσεων, διόρθωνε όλες τις λεπτομέρειες στις στολές των χορευτών, υπενθύμιζε τις χορευτικές κινήσεις, χόρευε ο ίδιος όταν χρειαζόταν και αγκάλιζε τους χορευτές του στο τέλος κάθε παράστασης, δείχνοντας με τον δικό του τρόπο την ικανοποίησή του για την απόδοση τους!
Είναι ιδιαίτερα σημαντική η προσφορά εκείνων που παλεύουν μέσα από τους πολιτιστικούς Συλλόγους, καθώς οι νέοι μαθαίνουν στην συλλογικότητα, την προσφορά, την αγάπη, την φιλία, τον σεβασμό και την αλληλοβοήθεια, όχι μόνο απέναντι στους συμπολίτες τους αλλά στους συνανθρώπους τους εκτός συνόρων, όπου μεταδίδουν τον πολιτισμό μας και μαθαίνουν άλλους για να συμβιώσουν αρμονικά.
«Καλό ταξίδι και του χρόνου νάμαστε πάλι μαζί» ευχήθηκε ο πρόεδρος του «ΛΑΪΟΥ» Τ. Φρούσιος, εισπράττοντας ομόφωνο ΑΜΗΝ από Έλληνες και Σέρβους.
Το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» ωστόσο, εισέπραξε από Σέρβους και Έλληνες η Αντινομάρχης Βοιωτίας Β. Λάσπη, η οποία συνόδευε τον ΛΑΪΟ στην Σερβία και τους δυο συλλόγους στην Βοιωτία, φροντίζοντας την φιλοξενία και τα απαιτούμενα των χορευτών καθ’ όλη την διάρκεια της Ελληνοσερβικής συνεργασίας.