Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»: Υποψήφιος Δήμαρχος Τανάγρας ο Βαγγέλης Ξένος


Πολλές υπηρεσίες θα δοθούν στους ιδιώτες, είτε απευθείας, είτε με την μορφή ΣΔΙΤ (Σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), επιβάλλοντας την εμπορευματοποίηση πολλών κοινωνικών αγαθών, όπως της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της ψυχαγωγίας, του περιβάλλοντος.
Θα διαμορφώσει έναν πιο αποτελεσματικό κατασταλτικό μηχανισμό διοίκησης, δίπλα στην Κυβέρνηση, για την χειραγώγηση και ενσωμάτωση του λαού στην κυρίαρχη πολιτική. Θα μεταφέρει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, την λαϊκή αγανάκτηση στα τοπικά όργανα και όχι στην κεντρική εξουσία.
Η Μεγάλη «ανάπτυξη», που μεγαλόστομα διακηρύττουν ότι θα φέρει το σχέδιο Καλλικράτης, θα είναι , μεγάλη περικοπή πόρων από τον Κρατικό προϋπολογισμό που θα πήγαιναν στους δήμους και τις περιφέρειες , και κατάθεση στα ταμεία των μεγαλοεργολάβων των τραπεζιτών των βιομηχάνων, των εφοπλιστών. Αυτό απαιτεί η πλουτοκρατία, αυτό κάνουν.
ΣΚΕΨΟΥ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥ
Την υλοποίηση αυτών των βάρβαρων για τον λαό μέτρων, ζητάνε από σένα, να αναλάβουν να πραγματοποιήσουν οι συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κατεβαίνουν στον Καλλικρατικό Δήμο Τανάγρας. Ήδη με το «καλημέρα» έδειξαν τις προθέσεις τους . Ανακήρυξαν τον εαυτό τους «ανεξάρτητο». Ενέργεια μεγάλης εξαπάτησης του λαού. Όπως έκαναν πάντα.
Αυτοί που δεν μπόρεσαν να δώσουν λύσεις σε σημαντικά προβλήματα στα χρόνια της διακυβέρνησής τους (κεντρικό διυλιστήριο, σωστή λειτουργία βιολογικού καθαρισμού , έλεγχος της υγείας των κατοίκων, σχολεία, κλπ) , έρχονται και ξαναδιεκδικούν.
Αυτοί που έβαλαν πλάτη στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική συμμετέχοντας στα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν. Που στήριξαν και εφάρμοσαν την πολιτική τους, κάνοντας την ζωή των εργαζομένων κόλαση , για τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών.
Αυτοί που όταν οι εργάτες και οι υπάλληλοι αγωνίζονταν ενάντια στο γκρέμισμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεκαετιών, τους έφερναν την αστυνομία για να τους συλλάβουν και να τους τρομοκρατήσουν. Που δεν έκαναν την παραμικρή παρέμβαση στο πογκρόμ των απολύσεων που γίνονται στα εργοστάσια της περιοχής. Που δεν πήραν καμία θέση στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς, στα προβλήματα των αυτοαπασχολουμένων. Που έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις προτάσεις των εργαζομένων στους δήμους , για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των Δημοτικών υπηρεσιών.
Αυτοί που στήριξαν και κάλυψαν το μεγάλο έγκλημα που έγινε με την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από συγκεκριμένες βιομηχανίες. Επέλεξαν κονσερβοκούτια διυλιστήρια, διαιωνίζοντας το πρόβλημα με το νερό. Αυτοί που λοιδόρησαν, τρομοκράτησαν όσους έκαναν και κάνουν αγώνα ενάντια σε αυτό το έγκλημα. Έρχονται τώρα να το «παίξουν» και αγωνιστές για το περιβάλλον.
ΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ
Αυτοί οι υποψήφιοι δεν θα διστάσουν να εφαρμόσουν τα όσα ζητά ο Καλλικράτης. Δεν θα διστάσουν να πετάξουν στο δρόμο εργαζόμενους. Δεν θα διστάσουν να κλείσουν σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς. Δεν θα διστάσουν να δώσουν βορά στους ιδιώτες διάφορες υπηρεσίες των δήμων.
ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ». Είναι το μακρύ χέρι των κομμάτων που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν μέχρι σήμερα. Των διαπλεκόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων.
ΣΚΕΨΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ «ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ» ΤΟΥΣ , ΒΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ – ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΗ – ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Στην μάχη των τοπικών εκλογών ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στηρίζεται από το ΚΚΕ , το ΠΑΜΕ και συνεργαζόμενες Λαϊκές δυνάμεις.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Δήμου ΤΑΝΑΓΡΑΣ , αποτελείται από ανθρώπους που συναντήθηκαν στους αγώνες για το μεροκάματο, ενάντια στις απολύσεις, για αξιοπρεπή σύνταξη, για δωρεάν υγεία -παιδεία -πρόνοια, για τα δικαιώματα της νεολαίας , των γυναικών……
Στη μάχη των τοπικών εκλογών η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θέτει στο επίκεντρο της πάλης της , τον άλλον δρόμο ανάπτυξης, που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, της μεσαίας και φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολουμένων.
Στο ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ έχουν θέση όσοι αγωνιστές θέλουν να πουν το ΟΧΙ στον Καλλικράτη, όχι για την πρωτεύουσα ή τα όρια του Δήμου ή την ύπαρξη ενός τοπικού συμβουλίου, αλλά επειδή υπηρετεί μια πολιτική ενταγμένη στο Μνημόνιο. Έχουν θέση και επιδιώκει συνεργασία με ανθρώπους που συμφωνούν, ότι η μάχη των τοπικών εκλογών συνδέεται με το πολιτικό ζήτημα της διεξόδου από την κρίση .
Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και ΟΧΙ ο λαός.
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ:
1. Άμεσα Κεντρικό διυλιστήριο και υδροδότηση με καθαρό νερό σε όλα τα χωριά που επλήγησαν με την μόλυνση από το εξασθενές χρώμιο. Άμεσος έλεγχος της υγείας των κατοίκων και των εργαζομένων στην περιοχή από το Δημόσιο σύστημα υγείας. Αποζημίωση των αγροτών, και άρδευση με καθαρό νερό. Να σταματήσει η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και άμεση αποκατάστασή του. Ο Ασωπός να ξαναγίνει ποτάμι και όχι αγωγός αποβλήτων.
2 . Αύξηση της χρηματοδότησης της τοπικής Διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε είδους αντιλαϊκής φορολογίας.
3. Οργάνωση και ενίσχυση των υπηρεσιών του Δήμου με εξειδικευμένο προσωπικό. Εξοπλισμό με τεχνολογικό και μηχανολογικό υλικό για να διεκπεραιώνονται επαρκώς.
4. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
5. Για δωρεάν υγεία και κοινωνική πρόνοια.
6. Για δωρεάν μόρφωση και παιδεία του λαού και της νεολαίας.
7. Μέτρα για το φυσικό, κοινωνικό, πολιτιστικό περιβάλλον.
8. Για σχεδιασμό και υλοποίηση δημόσιων έργων και κοινωνικών υποδομών.
9. Για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο.
10. Για την μάχη ενάντια στα ναρκωτικά.
11. Για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών Ελλήνων , μεταναστών, προσφύγων, κατά της κρατικής καταστολής καθώς και των τοπικών οργάνων χειραγώγησης και καταστολής.

ΜΕ ΤΗΝ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ.
Η ΑΠΟΧΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Ν.Ε. ΘΗΒΑΣ του ΚΚΕ