Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Περιοδεία Γιώργου Μαρίνου


Τόνισαν την αναγκαιότητα υπερψήφισης της Λαϊκής συσπείρωσης στις εκλογές του Νοέμβρη, σαν απάντηση, στην αντιλαϊκή πολιτική και απαραίτητη επιλογή για να δυναμώσει ο αγώνας για το δικαίωμα στην πλήρη – σταθερή εργασία, την προστασία των ανέργων, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, δημιουργία νοσοκομείου στη Β. Εύβοια, σύγχρονο ασφαλές οδικό δίκτυο, κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές υποδομές.

2) Κλιμάκιο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο Βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αν. Στερεάς και Εύβοιας επισκέφτηκε το Γενικό Λύκειο Ιστιαίας και το ΕΠΑΛ Ιστιαίας στις 16/9 και συζήτησε με τους καθηγητές για την επίθεση κατά των δικαιωμάτων τους με τη μείωση των μισθών και συντάξεων, την κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Συζήτησε επίσης για τα οξυμμένα προβλήματα στην Παιδεία, την υποχρηματοδότηση, τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση οξύνοντας το πρόβλημα της μορφωτικής υποβάθμισης των παιδιών συνδέοντας το σχολείο με τους επιχειρηματίες.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ επισκέφτηκε στο χωριό Ταξιάρχης της Β. Εύβοιας το συσκευαστήριο του Συνεταιρισμού παραγωγών Σύκου Ταξιάρχη Και συζήτησε με τους εργαζόμενους που βιώνουν τις βαριές συνέπειες της αντιλαϊκής επίθεσης.
Ο Γιώργος Μαρίνος και ο Δημήτρης Περπατάρης ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις θέσεις της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ τονίζοντας ότι κανένας εργαζόμενος, καμιά εργαζόμενη δεν πρέπει να επιβραβεύσουν την αντιλαϊκή πολιτική που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια.
Η καταδίκη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των συνδυασμών τους στις τοπικές εκλογές είναι υποχρέωση των λαϊκών οικογενειών που βασανίζονται να τα βγάλουν πέρα, είναι υποχρέωση των νέων ανθρώπων που υποφέρουν από την ανεργία και την υποαπασχόληση.
Η υπερψήφιση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ θα δώσει δύναμη στον αγώνα για τη στήριξη του συνεταιρισμού και των μικρομεσαίων παραγωγών, για τη διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων.