Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Την ανεξάρτητη κάθοδό του ως υποψήφιος Δήμαρχος Λιβαδειάς ανακοίνωσε ο Δημήτρης Τσιφής


Όπως αγωνίστηκα όλα αυτά τα χρόνια για τη Λιβαδειά, για τους πολίτες και όχι για τους πολιτικούς, με το ίδιο πάθος και την ίδια συνέπεια θα αγωνιστώ και για τους νέους συμπολίτες μας, των συνενωμένων Δήμων Κορώνειας, Δαύλειας, Χαιρώνειας και της Κοινότητας Κυριακίου.
Θα αγωνιστώ, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια, για µια ισότιμη και ακοµµάτιστη διαχείριση των κοινωνικών προβλημάτων, για µια διαφανή διοίκηση και για τη στήριξη και ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών του νέου Δήμου µας.
Στόχος μας ήταν και είναι, να βγει η αυτοδιοικητική πολιτική από τα υπόγεια κέντρα εξουσίας των Αθηνών, από τα γραφεία «παραγόντων και παραγοντίσκων» αυτών των ελαχίστων ανασφαλών πολιτικών και μονίμως απόντων από τα μεγάλα προβλήματα της πόλης και του Νομού, όπως του βουλευτή Βασίλη Τόγια που προσπαθεί ακόμα και σήμερα, όχι μόνο να «στραγγαλίσει» με υπόγειες διαδρομές το νέο ελπιδοφόρο πολιτικό δυναμικό της πόλης μας, προφανώς για να μην το βρει μπροστά του,- αλλά και να απαξιώσει τη Λιβαδειά, την ίδια την γενέτειρά του που τον ανέδειξε, επιβάλλοντας τον πολιτικό «προστατευόμενό» του ως υποψήφιο δήμαρχο της πόλης, με μοναδικό σκοπό το μικροπολιτικό προσωπικό του όφελος.
Πλέον οι «μάσκες» έπεσαν και αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η πολιτική συνομωσία αυτών που ήθελαν και θέλουν μικρή τη Λιβαδειά.
Αυτή την ιστορική στιγμή για τη Λιβαδειά, καλώ σε συστράτευση όλους τους φορείς και τους πολίτες.
Είναι ώρα να αποδείξουμε, ότι βάζουμε στην άκρη μικροπολιτικές λογικές.
Είναι ώρα όλοι μαζί, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, με πνεύμα συνεργασίας και ως ίσοι προς ίσους, να απαντήσουμε δυναμικά ότι:
Η Λιβαδειά δεν είναι και δεν θα μείνει απροστάτευτη.
Όσο γι’ αυτούς που άνοιξαν την «Κερκόπορτα» και επέλεξαν για τον εαυτό τους τον ρόλο του σύγχρονου «Εφιάλτη», τους παραδίδω στην κρίση των πολιτών της Λιβαδειάς.
Ως ελάχιστη πράξη τιμής, σε όλους αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια και μας ανέδειξαν με την ψήφο τους Δημοτική Αρχή, δηλώνω, ότι αποχωρώ από το ΠΑΣΟΚ, διατηρώντας το δικαίωμα της προσφοράς, όχι ως όψιμος επαναστάτης, αλλά ως ένας πολίτης όπως όλοι μας που απλά επιμένει πεισματικά, ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν αξίες και ηθική στην πολιτική».