Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το FOKIDA CHARITY TREK


Η διαδρομή των 12 χιλιομέτρων του αρχαίου μονοπατιού Δελφών-Κίρρας, αποτέλεσε μία πολύ ευχάριστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το υπέροχο Δελφικό Τοπίο και να περπατήσουν μέσα στους φημισμένους ελαιώνες της Άμφισσας, βλέποντας από κοντά τα θεμέλια από το αρχαίο τείχος, τα ερείπια από τα σπίτια της Κίρρας εκείνης της εποχής αλλά και από τις αποθήκες του αρχαίου λιμανιού.
Ο τερματισμός πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Κίρρας σε μια μία εντυπωσιακή αψίδα, στο Φάρο, όπου όλους τους συμμετέχοντες περίμεναν κεράσματα και δυνατή μουσική. Η αποστολή της Arsenal υπέγραψε εκατοντάδες αυτόγραφα και μοίρασε αναμνηστικές κάρτες σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον περίπατο με τις φωτογραφίες και τις υπογραφές της κύριας ομάδας της.
Την προηγούμενη ημέρα, το Σάββατο 25/9, στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας στο νέο στάδιο του Χρισσού, μεταξύ ομάδας παίδων της Arsenal απέναντι στη μικτή ομάδα παίδων της ΕΠΣ Φωκίδας, εγκαινιάζοντάς το. Το κοινό απόλαυσε όμορφες ενέργειες από τους νεαρούς άσσους και μελλοντικά ταλέντα, όμως κυριολεκτικά αποθέωσε τα μέλη της Λονδρέζικης ομάδας κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, όταν παρέδωσαν επιταγή 5.000 £ Λιρών Αγγλίας στον Πρόεδρο του Συλλόγου «Η ΠΙΣΤΗ». Τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν από την επικοινωνία του FOKIDA CHΑRITY TREK μέσω των καναλιών προβολής της Arsenal στην Αγγλία από πέρυσι το καλοκαίρι που ανακοινώθηκε η συνεργασία .
Ο Νομάρχης Φωκίδας, και εμπνευστής της πρωτοβουλίας, κος Νίκος Φουσέκης ευχαρίστησε την Arsenal αλλά και όλους τους συμμετέχοντες, δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από τη μεγάλη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση του κοινού, όσο και από το πολύ καλό συντονισμό όλων των φορεών για την εύρυθμη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Μεγάλη έμφαση έδωσε ο Νομάρχης στην μεγάλη προβολή του νομού και της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο προσφέροντας εναλλακτικούς τρόπους προσέλκυσης τουρισμού και φυσικά δήλωσε την πρόθεσή του να γίνει θεσμός.
Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Η ΠΙΣΤΗ», κος Χρήστος Βλάχος, με τη σειρά του ευχαρίστησε την Arsenal και όλους τους παρευρισκόμενους για τη συνεισφορά τους και θέλοντας να περάσει αισιόδοξα μυνήματα, τόνισε πως πάνω από το 85% των παιδιών που νοσηλέυονται με καρκίνο στο Αγία Σοφία, γίνονται καλά.
Συνεργαζόμενοι Φορείς:
Α.Ο « Κεχαγιάς » Προσηλίου, Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας – Κίρρας, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού- Τ.Τ. Άμφισσας, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Νομού Φωκίδας - Ναυτοπρόσκοποι Γαλαξειδίου, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άμφισσας «Οι Άγιοι Ανάργυροι», Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ιτέας «Ο Πελεκάνος», Σύλλογος Αναπτυξιακού Προβληματισμού «Ελιά», Ναυτικός Όμιλος Ιτέας, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ν. Φωκίδας,
Υπό την αιγίδα: Ι’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Δελφών