Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση των Εργατικών Κέντρων – Τσόνογλου με Χάλαρη!


Κατά την συνάντηση γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη πολυνομοσχεδίου σε εξέλιξη, το οποίο προβλέπει την δημιουργία Περιφερειακής Διεύθυνσης Εργατικής Επιθεώρησης στην Χαλκίδα και την σύσταση νέου Τεχνικού Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας στο Σχηματάρι με την πληθώρα των βιομηχανιών στην περιοχή, προκειμένου ο Τεχνικός Επιθεωρητής να βρίσκεται εκεί σε μόνιμη βάση, παρεμβαίνοντας άμεσα στα εργατικά ατυχήματα.
«Η σύνταξη της έκθεσης αυτοψίας πρέπει να γίνεται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα με τους Επιθεωρητές να καταφθάνουν από Λιβαδειά ή Χαλκίδα» επισημαίνει η κ. Τσόνογλου, προσθέτοντας πως στα καθήκοντα του Τεχνικού Επιθεωρητή περιλαμβάνεται και ο έλεγχος της τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Η Βοιωτή βουλευτής τόνισε πως «έχουν ήδη γίνει κινήσεις προς την κατεύθυνση της όσο το δυνατόν γρηγορότερα εγκατάστασης του Τεχνικού Επιθεωρητή στο Σχηματάρι, κι έχει ζητηθεί από τον Δήμο να παραχωρηθεί κτίριο γι’ αυτόν τον σκοπό.
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δ. Δημητρίου θεωρεί ωστόσο, ότι πρέπει να γίνει νέα συνάντηση, κατά την οποία να καθοριστούν οι τρόποι οργάνωσης των δυο νέων Γραφείων, Κοινωνικής και Τεχνικής Επιθεώρησης για την περιοχή της Θήβας, καθώς έχουν προκύψει ορισμένα ερωτήματα!
Δηλαδή, πότε θα δημιουργηθούν οι παραπάνω υπηρεσίες, καθώς το θέμα έχει τεθεί και στην προηγούμενη κυβέρνηση και πόσα άτομα θα προσληφθούν για την λειτουργία τους, αν υπάρχει πρόθεση χορήγησης οχημάτων και καυσίμων για την μετακίνηση των Επιθεωρητών, ενώ εκκρεμεί επίσης η ίδρυση Υγειονομικής Επιθεώρησης και Υπηρεσίας Περιβάλλοντος σε Σχηματάρι ή Οινόφυτα με ειδικευμένο προσωπικό και διοικητικό , που θα απεγκλωβίζει τούς ειδικούς από την γραφειοκρατία.