Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ξανά η ΔΗΚΕΘ προς το «εντέλλεσθε» τραβά!!!


«Έχουμε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στην ΔΗΚΕΘ με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας, από τα οποία ζούμε τις οικογένειές μας» τονίζει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην επιχείρηση Κ. Αραπίτσας, που βλέπει το ίδιο σκηνικό να επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια.
«Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι κοινωφελείς επιχειρήσεις πανελλαδικά και αυτό έγκειται στο ότι υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία οι κοινωφελείς επιχειρήσεις δεν πρέπει να εξαρτώνται οικονομικά μόνο από τους Δήμους, αλλά θα πρέπει να έχουν δικά τους έσοδα, ενώ δεν μπορούν να καταβάλλουν και αποζημιώσεις στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου» επισημαίνει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ε. Μαμής, εξηγώντας «το τραγικό» για την περίπτωση της ΔΗΚΕΘ: «η επιχορήγηση του Δήμου είναι περίπου το 50% των συνολικών εσόδων της αφενός, και αφετέρου όλα τα μέλη του Δ.Σ δουλεύουν αφιλοκερδώς, συνεπώς τίποτε από τα δυο δεν αφορούν την επιχείρηση».
«Είναι τραγικό με πόση επιπολαιότητα ο Επίτροπος στην Βοιωτία επικαλούμενος σχετική απόφαση αρνείται να υπογράψει το ένταλμα για την ΔΗΚΕΘ» προσθέτει, εξηγώντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο ένταλμα, αλλά το γεγονός ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο θα χρειαστούν 6 -7 μήνες, όπως ακριβώς έγινε το 2008 σε παρόμοια άρνηση του Επιτρόπου να υπογράψει ένταλμα, οπότε την ευθύνη ανέλαβε ο ίδιος ο Δήμαρχος με εντέλλεσθε και η επιχείρηση δικαιώθηκε μετά από 8 μήνες.
«Το θέμα είναι πως θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ΔΗΚΕΘ μέχρι τότε και πως θα αποτραπεί ο κίνδυνος αναστολής των εργασιών της επιχείρησης» τονίζει και λίγο αργότερα τα γεγονότα διαδραματίστηκαν σε επανάληψη….
Ο Δήμαρχος Θηβαίων επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Επίτροπο, κάνοντας πάλι χρήση του «εντέλλεσθε» και η Δημοτική Επιχείρηση ξανατραβά την ίδια ανηφόρα….
«Τι τραβάμε κι εμείς οι εργαζόμενοι στην ΔΗΚΕΘ» λένε οι εργαζόμενοι, που ευτυχώς διατηρούν ακόμη το χιούμορ τους.
«Εκτιμούμε την κίνηση του Δημάρχου, αλλά όλα πρέπει να γίνονται νωρίτερα και όχι να καταλήγουμε πάντα στην ζητιανιά» υποστηρίζουν και σίγουρα έχουν τα δίκια τους.