Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

«Το Άστρο της Ημέρας»


Για τη δημιουργία της παράστασης αυτής συνεργάστηκαν οι: Παναγιώτης Σιμόπουλος (Σενάριο-Σκηνοθεσία), Αναστάσιος Κ. Κατσάρης (Μουσική και και sound design), Χρήστος Σιμαρδάνης και Αφροδίτη Σημίτη (Ελληνική Αφήγηση), Τομ Αλεξόπουλος (Αγγλική Αφήγηση), Διονύσης Σιμόπουλος (Επιστημονική Επιμέλεια), Μάνος Κιτσώνας (Τεχνική Διεύθυνση) και Αλέξης Δεληβοριάς (Επιστημονικός Συνεργάτης). Συμμετείχαν επίσης και οι Σέργιος Χρυσοβιτσάνος (Ηλεκτρική Κιθάρα) και το γκρουπ Trip 2 Thyme στο τραγούδι των τίτλων «Make A Wish» (Δημήτρης Γιαννόπουλος και Βάσω Δημητρίου).

«Το Άστρο της Ημέρας» αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουμε ως το κέντρο του Ηλιακού μας συστήματος, να «συστηθούμε» με το θαυμαστό αυτό Άστρο και ίσως… να «κλέψουμε» μερικά από τα πολύτιμα για όλους μας μυστικά του.
Tην ίδια περίοδο και για λίγες μόνο μέρες (από 5 έως 10 Οκτωβρίου), κάτω από τον παλαιό θόλο του Πλανηταρίου, φιλοξενείται η έκθεση Αστροφωτογραφίας του Ιάπωνα φωτογράφου Takehiko Hashimoto με τίτλο «ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ».

Η έκθεση περιλαμβάνει 50 εμπνευσμένες αστροφωτογραφίες του διάσημου φωτογράφου, με φόντο αρχαία ελληνικά μνημεία. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε μέσα από το φωτογραφικό φακό, το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, τους Δελφούς ή τα παράλια της Μικράς Ασίας, κι όλα αυτά με φόντο τον υποβλητικό έναστρο νυκτερινό ουρανό. Και βέβαια αξίζει να δούμε την οπτική γωνία μέσα από την οποία ένας τόσο μακρινός επισκέπτης από την Ιαπωνία – όπως ο Τakehiko Hashimoto – αντιλαμβάνεται τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο αναπτύχθηκε.