Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ζητείται η άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και ΤΕΜΠΕ2...


Βλέπουμε, δηλαδή, πως υπάρχει ένας κύκλος, όπου κράτος και πολίτες θα είναι σε δύσκολη κατάσταση, που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των καταστημάτων ,αλλά και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο κράτος αφού δεν θα έχει έσοδα» επισημαίνει ο κ. Στρατέλος, εμμένοντας στην «άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, που έχει μείνει πολύ πίσω παρά τις διαβεβαιώσεις», αλλά και του ΤΕΜΠΕ2 «προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να βάλουν σειρά τόσο στην εφορία όσο και στα ασφαλιστικά ταμεία στα οποία χρωστούν, έτσι ώστε με καινούργια μέτρα και καινούργια χρηματοδότηση να δοθεί η δυνατότητα ρευστότητας στην αγορά, για να αρχίσει να κινείται».
«Ελπίζουμε πως θα γίνουν κάποιες κινήσεις άμεσα, γιατί δυστυχώς θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος των εμπόρων, αναφερόμενος και στην άλλη πλευρά του «νομίσματος», τους καταναλωτές δηλαδή, οι οποίοι αν δεν ενισχυθούν, τότε όλες οι πλευρές θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο.
«Με την τελευταία αύξηση των τελών κυκλοφορίας ένα μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών βγήκε εκτός αγοράς, ενώ παράλληλα κόπηκαν συντάξεις και μισθοί, με ποσά που έφυγαν από την αγορά» εξηγεί, τονίζοντας: «Αν δεν υπάρξει σύντομα ανάπτυξη και αν οι πολίτες που έχασαν α χρήματά τους δεν βρουν λύση, προκειμένου να βγουν στην αγορά, τότε το πρόβλημα θα είναι συνολικό».
Τα πράγματα ωστόσο, είναι ακόμα χειρότερα στην περιοχή μας, όπου οι έμποροι έχουν ανάγκη από ρευστότητα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία, τους υπαλλήλους και τις εισφορές τους, γεγονός που επισπεύδει την ανάγκη άμεσων λύσεων, προκειμένου οι καταναλωτές να αποκτήσουν χρήμα, για να βγουν στην αγορά να ψωνίσουν για να αρχίσει να λειτουργεί η μηχανή.
«Είχαμε επιστήσει την προσοχή σε όλους να μην προβούν σε απολύσεις και τηρήθηκε από τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις» συνεχίζει ο κ. Στρατέλος, περιγράφοντας το καθεστώς εργασίας της περιοχής, όπου οι υπάλληλοι αντιμετωπίζονται «οικογενειοκρατικά», όμως «παρά τις προσπάθειες για το καλύτερο, η συνέχεια φαίνεται δυσοίωνη!
Ο εκπρόσωπος των εμπόρων κάνει λόγο για απολύσεις που έχουν γίνει, ενώ παράλληλα εκφράζει την ανησυχία του για μεγαλύτερο αριθμό, ο οποίος θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στην Θήβα, που ήδη μαστίζεται από την ανεργία , η οποία μπορεί να φτάσει στο 30 – 40% αν δεν υπάρξουν νέα μέτρα ανάπτυξης!