Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ομιλία Δημάρχου Λιβαδειάς στην επιτροπή διεκδίκησης για τον "Καλλικράτη"


Τρίτον: Ζητά από την Κυβέρνηση περιθώριο διαβούλευσης τουλάχιστον δέκα πέντε ημερών, πριν το σχέδιο Νόμου έρθει προς συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων.
Τέταρτον: Αμέσως μετά την εκπνοή των δέκα πέντε ημερών θα συνέλθει εκ νέου το έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ προκειμένου να διατυπωθεί η τελική θέση της Αυτοδιοίκησης για το Πρόγραμμα «Καλλικράτης».
Όπως ήδη θα έχετε ενημερωθεί, κατά τη διάρκεια του χθεσινού Εκτάκτου Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, από τον πρόεδρο του οργάνου, τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τέθηκε εμμέσως πλην σαφώς θέμα επί της αρχής του νομοσχεδίου «Καλλικράτης», από τη στιγμή που όλοι οι Αυτοδιοικητικοί με αποφάσεις των Δημοτικών μας Συμβουλίων είχαμε τοποθετηθεί θετικά στο νομοσχέδιο αυτό.
Αναφέρομαι στον πυρήνα του νομοσχεδίου γιατί όσον αφορά τα επιμέρους θέματα λειτουργικής και οργανωτικής βελτίωσης, έχουν διατυπωθεί από τις ΤΕΔΚ των Νομών παρατηρήσεις, από τις οποίες αρκετές έχουν ενσωματωθεί και αρκετές ακόμα μπορούν να ενσωματωθούν, γιατί τώρα ξεκίνησε το επίσημο στάδιο της διαβούλευσης.
Επειδή για μια ακόμα φορά, κάποιοι επιχειρούν να παίξουν παιχνίδια για καθαρά κομματικούς λόγους, αναζητώντας προσχήματα και θέτοντας διλληματικά, όπως ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ ότι «αν παραμείνει ως έχει σήμερα το νομοσχέδιο, δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό» για να ακυρώσουν στα μάτια των πολιτών αυτή τη μεγάλη Διοικητική μεταρρύθμιση που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος και η Αυτοδιοίκηση, δηλώνω ότι αυτό θα μας βρει απόλυτα αντιμέτωπους.
Για τους λόγους αυτούς, σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε ο δικός μας αγώνας και οι αγωνίες των πολιτών του Δήμου μας, να αποτελέσουν το εφαλτήριο για να υλοποιήσουν κάποιοι σε κεντρικό επίπεδο τα πολιτικά τους παιχνίδια.
Ως Δήμαρχος Λιβαδειάς, τάσσομαι υπέρ του σχεδίου «Καλλικράτη» έτσι όπως έχει διαμορφωθεί. Η κυβέρνηση χρειάζεται στήριξη και την στηρίζουμε.
Δεν απεμπολούμε συμφέροντα του Δήμου, ούτε εκχωρούμε τίποτα σε κανέναν. Θεωρούμε, ότι ο Δήμος με το νέο χωροταξικό σχεδιασμό είναι σε αναπτυξιακή πορεία και δύναται να αναπτυχθεί περαιτέρω. Δεν υποστηρίζω κινητοποιήσεις και τέτοιες δυναμικές καταστάσεις.
Ο Δήμαρχος Λιβαδειάς
Δημήτρης Τσιφής