Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Στην Ευρυτανία βρέθηκε η Γ.Γ της Περιφέρειας Στερεάς


Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αποκατάσταση δρόμων που έχουν πληγεί από κατολισθήσεις λόγω θεομηνιών όπως στον Προυσσό και τη Φραγκίστα.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι προτάσεις της Νομαρχίας που αφορούσαν
• Στην επέκταση του Νοσοκομείου Ευρυτανίας
• Στην εργολαβία για την κατασκευή της νέας γέφυρας στον Προυσσιώτη ποταμό [Θέση Σταρακόρεμα] στον Προυσσό
• Στη μελέτη της Παραμεγδόβιας οδού [Άγραφα – όρια Θεσσαλίας – Λίμνη Πλαστήρα]
• Στα έργα που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Β. Καραμπά παρουσία και των αντιδημάρχων του Δήμου καθώς και του βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα.
Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε :
• Αθλητικά έργα [χιονοδρομικό – προπονητικό κέντρο]
• Αποκατάσταση του κτιρίου του ΚΤΕΛ Ευρυτανίας
• Ολοκλήρωση και αποπληρωμή του Προγράμματος ανάπτυξης συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών
Παράλληλα η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τους συνεργάτες της παρέλαβαν από τον Δήμαρχο Καρπενησίου μνημόνιο με τα έργα που δύνανται να περιληφθούν στο ΕΣΠΑ και που αφορούν σε περιβάλλον, ανάπτυξη και προσπελασιμότητα.
Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκε ακόμα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο.
Η κ. Διαμαντοπούλου στη συνέχεια επισκέφθηκε τους Δήμους Δομνίστας και Ποταμιάς ενώ βρέθηκε και στο προπονητικό Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου όπου διαπίστωσε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την εγκατάλειψη χρόνων δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει στην εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης.
Το Σάββατο 1 Μαΐου η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου επισκέφθηκε με το Δήμαρχο Προυσσού κ. Αθ. Φέγγο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους το σημείο του δρόμου Καρπενήσι – Αγρίνιο όπου έχει σημειωθεί κατολίσθηση καθώς και τη γέφυρα στο Σταρακόρεμα.