Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Προτάσεις των Αστυνομικών Βοιωτίας για την επίλυση των προβλημάτων τους


3. Θέματα Υγιεινής και ασφάλειας (τακτικής απολύμανσης των κρατητηρίων, και μέριμνα της υπηρεσίας για εμβολιασμό όλων των συναδέλφων που έρχονται σε επαφή με κρατούμενους κ.λ.π.)
4. Να σταματήσει η μετακίνηση αλλοδαπών κρατουμένων από άλλες περιφέρειες προς την υπηρεσία μας καθώς τα κρατητήρια μας είναι μικρής χωρητικότητας και υπάρχει συνέχεια πληρότητα και δεν μπορούν να δέχονται κρατούμενους για μεγάλο χρονικό διάστηκα (αυτοί πρέπει να πηγαίνουν σε κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών).
5. Να σταματήσουν οι αποσπάσεις Αστυνομικών της Α.Δ. Βοιωτίας για ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων (Νησιά, κ.λ.π.), ιδιαίτερα τους Καλοκαιρινούς μήνες και σε περίπτωση που αυτές διατάσσονται η αποζημίωση να καταβάλλεται για όλες τις ημέρες και όχι να χαρακτηρίζονται τεχνηέντως ως προσωρινές μετακινήσεις καταβάλλοντας τέσσερες ημέρες μηνιαίως καθώς επίσης να γίνει πλήρης απεμπλοκή των δυνάμεων από τις φυλακές.
6. Προτείνουμε την αποδέσμευση όλων των Αστυνομικών που είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες εντός και εκτός του Νομού που ασχολούνται με αλλότρια καθήκοντα (εξωτερικές φρουρές φυλακών κ.λ.π.).
7. Υλικοτεχνική υποδομή: Απαιτείται ο άμεσος εφοδιασμός με κάμερες και αλεξίσφαιρες σκοπιές σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα και ο εφοδιασμός των συναδέλφων με λειτουργικέ; Στολές και αλεξίσφαιρα γιλέκα νέας τεχνολογίας που θα μπορεί ο κάθε συνάδελφος να το φοράει καθ’ όλη την διάρκεια της υπηρεσίας του καθώς επίσης και του απαρχαιωμένου οπλισμού τους. Ο εφοδιασμός των ομάδων ΟΠΚΕ, ΟΕΠΤΑ και ΔΙ.ΑΣ με στολές επιχειρήσεων πλήρεις. Επίσης για την Διμοιρία Υποστήριξης απαιτείται ο εφοδιασμός τους με πλήρη στολή εκστρατείας (τουλάχιστο δύο στολές για κάθε περίοδο Χειμερινή – Καλοκαιρινή), καινούργια κράνη και μάσκες με ατομική χρέωση και η συγκρότηση να είναι πάντοτε με τον πλήρη αριθμό συναδέλφων που θα απαρτίζουν αυτή και όχι πρόχειρα φτιαγμένη για να καλυφθούν ανάγκες χωρίς να υπάρχει κατάλληλος σχεδιασμός. Εφοδιασμός των υπηρεσιών μας με κατάλληλα αυτ/τα ανάλογα με τις εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής (Τζίπ, Μοτ/τες, κ.λ.π.) και να σταματήσει η σημερινή κατάσταση που ξοδεύονται μεγάλα ποσά για την συντήρηση των υπαρχόντων παλαιωμένων και επικίνδυνων αυτ/των, χωρίς αυτά να προσφέρουν την ασφάλεια και την λειτουργικότητα που θα έπρεπε να έχουν για πάρα πολλές περιπτώσεις όπως οι μεταγωγές των κρατουμένων από τις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα.
8. Προγραμματισμός για ιδιόκτητα λειτουργικά κτίρια ή μίσθωση τέτοιων και κατασκευή σκοπευτηρίου στην έδρα της Διεύθυνσης μας για την συνεχή και καλύτερη εκπαίδευση των Συναδέλφων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΛΙΤΣΗΣΗ ΗΛΙΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΡΕΝΤΙΦΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ