Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία


Περίσσεψαν οι εκκλήσεις της κυβέρνησης προς τους φορείς για μείωση των δαπανών όσον αφορά τα ζητήματα Υγείας ( φάρμακα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις κ.α.). Είναι καθαρό εξ άλλου ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να «ακουμπήσει» τα μεγάλα συμφέροντα του κλάδου και των εμπόρων της Υγείας.
Γίνεται σε όλους φανερό ότι οι λαϊκές οικογένειες καλούνται να πληρώσουν ακόμα περισσότερο για την Υγεία, για φάρμακα, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα, την Ειδική Αγωγή, τις καθημερινές τους ανάγκες.
Από πέρυσι 87 εξετάσεις βγήκαν από τη λίστα που καλύπτει ο ΟΠΑΔ(μαστογραφία, τεστ Παπ. κ.α.) Το ΙΚΑ περιέκοψε τα έξοδα μεταφοράς των παιδιών με αναπηρία από και προς τα κέντρα αποκατάστασης. Τις προηγούμενες μέρες βγήκαν από τις λίστες των ασφαλιστικών ταμείων 253 απαραίτητα φάρμακα. Δεν καλύπτονται πλέον ειδικές τροφές και εξετάσεις για τους καρκινοπαθείς, ενώ δεν καλύπτονται πλέον από τα ασφαλιστικά ταμεία και μια σειρά αναλώσιμα για διαβητικούς και ασθενείς με μεσογειακή αναιμία. Με απόφαση του ΟΑΕΕ κόπηκε το 1/3 των θεραπειών για παιδιά με αναπηρίες (λογοθεραπείες, φυσικοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, εργοθεραπείες κ.ά.). Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης που υποχρεώνει τους ασθενείς της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να πληρώνουν παλιά και νέα χαράτσια για επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και μια σειρά εξετάσεις που είναι αναγκαίες για την υγεία τους. Αλλά και την πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του παιδιατρικού νοσοκομείου «Αγία Σοφία», που αναγκάζει τους γονείς να πληρώνουν εισιτήριο 3 ευρώ ακόμα και στα επείγοντα.
Το ΠΑΜΕ καλεί σε ένταση της πάλης για το δικαίωμα όλου του λαού σε υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, που θα παρέχονται μέσα από ένα σύστημα που θα χρηματοδοτείται από τους εργοδότες και το κράτος, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
Για να έχουν πρόσβαση τα λαϊκά στρώματα σε φάρμακο ασφαλές, φτηνό και ποιοτικό απαιτείται η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας και η δημιουργία Κρατικού Φορέα Παραγωγής, Διακίνησης και Εισαγωγής Φαρμάκου. Η ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας εγκαταλείπει τις λαϊκές ανάγκες στις συμπληγάδες του επιχειρηματικού ανταγωνισμού.
Λέμε «ΟΧΙ» στην καταλήστευση του λαού,
στην εμπορευματοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.
Κοινωνική συμμαχία για αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.ΑΜΕ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ