Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

«Προκήρυξη προγράμματος πράσινη επιχείρηση 2010»


Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι παραπάνω επιχειρήσεις θα πρέπει μεταξύ των άλλων :
να έχουν συμπληρώσει τρείς πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις,
να είναι ατομικές ή να διαθέτουν νομική μορφή (Ο.Ε, Ε.Ε, ΕΠΕ, ΑΕ) και να τηρούν βιβλία Β’ και Γ’ κατηγορίας,
να απασχολούν κατά τα έτη 2008 και 2009 από 0 έως 50 άτομα (εκφρασμένα σε Ετήσιες Μονάδες Εργασίας) και να έχουν κύκλο εργασιών/ετήσιο ισολογισμό έως 10 εκ. €,
να λειτουργούν νόμιμα διαθέτοντας άδεια λειτουργίας ή νόμιμη απαλλαγή από αυτήν
να μην είναι προβληματικές.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 30 εκ. € με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης το οποίο συμβάλλει στην άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της Ε.Ε.
Στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδοτούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού από 30.000,00 € έως 200.000,00 €.
Το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης (επιχορήγηση) του προγράμματος ανέρχεται σε 40% του προϋπολογισμού του έργου.
Το πρόγραμμα ενισχύει δράσεις διαχείρισης, ανακύκλωσης, διάθεσης αποβλήτων, εξοικονόμησης ενέργειας, ενσωμάτωσης προτύπων, συμβουλευτικών υπηρεσιών, κ.λ.π. χρηματοδοτώντας δαπάνες για την διαμόρφωση/κατασκευή/επέκταση κτηρίων και χώρων παραγωγής, την προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού, την αγορά μεταφορικών μέσων(πλην επιβατικών), την πιστοποίηση συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης καθώς και δοκιμών και επαληθεύσεων από εργαστήρια, την αγορά τεχνογνωσίας και την εκπόνηση μελετών & παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.
Η υποβολή των προτάσεων θα γίνει υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο ενώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα κατατεθούν σε διάστημα επτά ημερολογιακών ημερών από την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων σε έναν από τους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ ανάλογα με τον τόπο υλοποίησης της επένδυσης με βάση τη γεωγραφική αρμοδιότητα του καθενός καθώς και στους συνεργαζόμενους με τον ΕΦΕΠΑΕ Συνεταιριστικές Τράπεζες και Αναπτυξιακούς Φορείς.
Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων είναι 25η Μαϊου 2010 και η καταληκτική ημερομηνία η 18η Ιουνίου 2010.
Επιλέξιμες θεωρούνται οι δαπάνες που θα γίνουν μετά την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης.
Η ελάχιστη ιδία συμμετοχή ανέρχεται σε 25% επί του υποβαλλόμενου προϋπολογισμού ενώ υπάρχει δυνατότητα τραπεζικού δανεισμού ανάλογα και με το ποσοστό χρηματοδότησης(επιχορήγηση) του έργου.
Για όλα τα έργα που θα ενταχθούν υπάρχει η δυνατότητα προκαταβολής του 50% της δημόσιας χρηματοδότησης με την προσκόμιση ισόποσης εγγυητικής επιστολής προκαταβολής.
Για τον Οδηγό του Προγράμματος, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα έντυπα υποβολής, τους τόπους υποβολής των προτάσεων, καθώς και πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες www.andia.gr www.efepae.gr, www.antagonistikotita.gr και www.ggb.gr , καθώς επίσης τους κατά τόπους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ και τις συνεργαζόμενες με τον ΕΦΕΠΑΕ Συνεταιριστικές Τράπεζες.

Τα σημεία παραλαβής των προτάσεων που αφορούν το Νομό Βοιωτίας αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα:

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Κουτσοπετάλου 1 321 00 ΛΙΒΑΔΕΙΑ 22610 28281 Μητρατζούλη Σωτηρία mitratzouli@viotiachamber.gr
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Δίρκης 20 322 00 ΘΗΒΑ 22620 89630 Βασιλείου Γεωργία epimthiva@gmail.com
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (ΒΑΕΠΑΕ) Διοικητήριο Νομαρχίας 4Ος Όροφος Φίλωνος 35-39 321 00 ΛΙΒΑΔΕΙΑ 22613 5032250313 Μαρία Ρόδη Αναστάσιος Φρούσιος e.vaepae@gmail.com
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Οινόφυτα 320 11 ΟΙΝΟΦΥΤΑ 22620 53153 Κουδούνης Νικόλαος sbbviotia@yahoo.gr
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΥΛΟΥ 14 321 00 ΛΙΒΑΔΕΙΑ 22610 89863 ΚΑΡΟΥΖΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ekarouzos@paneliniabank.gr

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝ.ΔΙΑ
Λουκάς Καράντζαλης