Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΠΟΕ ΟΤΑ


Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την παρέμβαση τους και να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε τη συντονισμένη πολιτική προπαγάνδα που με την βοήθεια των Μ.Μ.Ε. ενοχοποιούν συλήβδην το Δημοσιοϋπαλληλικό προσωπικό και που επιβάλλει την απενοχοποίηση ενός χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος που μεθοδεύει προκλητικά την ατιμωρησία των πολιτικών, σιωπά για την γενικευμένη διαφθορά των υπερτιμολογημένων έργων και προμηθειών που παράγουν «μαύρο πολιτικό χρήμα» και οικονομική αιμορραγία του Δημοσίου που αγγίζει το 20 δις το έτος, αλλά και για την παραοικονομία των 80δις το έτος που βουλιάζει το κράτος, τη χώρα, τους εργαζόμενους.
Οι ευθύνες είναι πολιτικές, είναι διαχρονικές δεν μεταφέρονται, δεν μεταβιβάζονται.
Ο αγώνας μας είναι η μόνη ΕΛΠΙΔΑ για τους εργαζόμενους.

Γι’ αυτό ο ενωτικός, μαχητικός και παρατεταμένος αγώνας για την ουσιαστική ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών συνεχίζεται και διεκδικεί :
• Την ανάκληση των αντιλαϊκών μέτρων. Διεκδικούμε πραγματικές – ουσιαστικές αυξήσεις.
• Την απόσυρση του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί το πρόγραμμα σταθερότητας, καταργεί το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και οδηγεί σε απόλυση χιλιάδες εργαζομένους.
• Την αποτροπή κατάθεσης του αντιασφαλιστικού σχεδίου Νόμου που ισοπεδώνει τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
• Την πλήρη και σταθερή εργασία, μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο Δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών. Καμία απόλυση εργαζόμενου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Συνάδελφοι,
Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις είναι καθοριστική, προκειμένου να αποκρουστεί η μεθοδευμένη εξαθλίωση μας προς όφελος τραπεζιτών, μεγάλου κεφαλαίου και λίγων εκλεκτών που πλούτισαν και θα συνεχίσουν να πλουτίζουν στις πλάτες των εργαζομένων.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ………….
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Θέμης Μπαλασόπουλος
Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Γιάννης Τσούνης