Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Πυροσβεστική σύσκεψη στα Οινόφυτα με αποδέκτη τα ΜΜΕ!!!


Ο Δήμαρχος Οινοφύτων Γ. Θεοδωρόπουλος από την πλευρά του, δηλώνει επίσης αισιόδοξος, καθώς «ο σωστός και έγκαιρος συντονισμός αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα για την αποφυγή μεγάλων δυσάρεστων καταστάσεων».
«Θέλω να πιστεύω ότι και φέτος με σωστότερο συντονισμό θα πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αφού με αυτή την σύσκεψη εντοπίζουμε τις παραλείψεις και τα λάθη» επισημαίνει, καλώντας τους δημότες του να ευαισθητοποιηθούν και να βοηθήσουν για ένα καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές.
Καθοριστικό ρόλο στην περιοχή είναι γνωστό πως διαδραματίζουν οι Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου, ο Πρόεδρος των οποίων Μιχάλης Καπάκας επέμενε ιδιαίτερα στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, οι οποίοι πρέπει να δράσουν άμεσα, καθαρίζοντας τους χώρους, όπως προβλέπεται άλλωστε και από την σχετική πυροσβεστική διάταξη, η οποία επιβάλλει και κυρώσεις.
«Πρέπει οι πολίτες να πλαισιώσουν τις εθελοντικές οργανώσεις , τους συλλόγους και τους φορείς που θα ασχοληθούν με την προφύλαξη, να γίνουμε όλοι εθελοντές, για να μπορέσουμε, ειδικά με δείκτες επικινδυνότητας να έχουμε συνεχή περιφρούρηση, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι μικρότερες από πέρσι. Οι κίνδυνοι πυρκαγιάς υπάρχουν πάντα και η άμεση παρέμβαση ενός απλού πολίτη μπορεί να σώσει από μια πυρκαγιά έστω με έναν κουβά νερό στο λεπτό, γιατί αν περάσει ο χρόνος η πυρκαγιά δεν σβήνει με χιλιάδες κυβικά νερού» εξηγεί, καλώντας όλους «στις επάλξεις για να προστατεύσουμε τις περιουσίες μας αλλά περισσότερο τον εαυτό μας, για να μη θρηνήσουμε θύματα και να μη ζήσουμε ποτέ ξανά τις φωτιές που πέρασαν».
Παρών στην σύσκεψη και ο Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Αυλώνα Επαμεινώνδας Δημητρίου, που συμβάλλει με ειδικές ομάδες στην πυρασφάλεια της περιοχής.
«Ήρθε η ώρα της ευθύνης σας να ενημερώσετε τον κόσμο για το μέγεθος της ευθύνης που έχουμε όλοι μας στην πυροπροστασία της περιοχής, το μέγεθος της ευθύνης μας για την αποκομιδή των σκουπιδιών και το καθάρισμα των οικοπέδων Όσες δυνάμεις και να μαζευτούμε αν το οικόπεδο είναι μέσα στα χόρτα το σπίτι θα καεί» μας είπε κι εκείνος, έμπειρος εκ των πραγμάτων, καθώς ο Συνεταιρισμός με τα ελάχιστα έσοδα που έχει, διαθέτει ήδη ειδικό πυροσβεστικό όχημα , φορτηγά πυροσβεστικά που έχουν εξοπλίσει τα υδροφόρα της περιοχής και ασυρμάτους ψηφιακής τεχνολογία που θα διαθέσουν στους Δημάρχους για τον καλύτερο συντονισμό!
(Στη φωτό ο Διοικητής της Π.Υ Οινοφύτων)