Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Πολιτική συγκυρία και οικονομική κρίση



Ακολούθησε συζήτηση και προβληματισμός των μελών του ΠΑΣΟΚ σε θέματα ανάπτυξης, των αγροτών, της ανεργίας και της διαφθοράς, που επίσης ταλανίζουν την Βοιωτία, κυρίως όμως στην αργοπορία του ΕΣΠΑ και άλλων μέτρων που θα τονώσουν την αγορά, η οποία έχει επικίνδυνα βαλτώσει.
«Αναλύουμε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τα τεκταινόμενα και να ενημερωθούμε ούτως ώστε στην συνέχεια να κοιτάμε στα μάτια τον ελληνικό λαό και να εξηγούμε για ποιο λόγο αναγκαστήκαμε τα πάρουμε τα μέτρα αυτά τα οποία ήδη πήραν οι άλλες χώρες. Η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική αλλά ευρωπαϊκή και ο Γ. Παπανδρέου ήταν ο πρώτος που κατάφερε να δει το ελληνικό πρόβλημα και να το κάνει ευρωπαϊκό» απάντησε η βουλευτής Βοιωτίας Α. Αγάτσα σε ερώτηση για το «τι ακριβώς επιχειρείται με αυτού του είδους των ενημερώσεων από στελέχη του ΠΑΣΟΚ», ενώ ερωτώμενη για τα σκληρά μέτρα, τα οποία δεν αναμένεται να φέρουν έσοδα, όπως η κυβέρνηση προσδοκά, επεσήμανε πως «Τα μέτρα είναι επώδυνα, ωστόσο όλοι στην Κυβέρνηση πρέπει να δώσουμε μάχη ώστε τα επόμενα χρόνια να μπορέσουμε να τρέξουμε την ανάπτυξη»
«Για 3 χρόνια είμαστε καλυμμένοι με τα χρήματα που έχουμε πάρει από τον μηχανισμό, ωστόσο αν όλοι εμείς, κυβέρνηση και οι πολίτες, δεν τρέξουμε και δεν εφαρμόσουμε αναπτυξιακά μέτρα τότε πραγματικά θα είμαστε σε δύσκολη θέση» υπογράμμισε, αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ που «παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει να νομοθετεί νέα νομοσχέδια».
Σε διαφορετικό πνεύμα δηλώσεων κινήθηκε ο πρ. Δήμαρχος Θεσπιών Χ. Κουρούνης, χαρακτηρίζοντας «πολύ καλή» την ανάλυση του κ. Ασκούνη, για την μέχρι σήμερα κατάσταση της χώρας και την προσφυγή της στο ΔΝΤ, την αυτοκριτική για τις ευθύνες και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ», πλήν όμως ο ίδιος θεωρεί πως επόμενο στάδιο είναι να κατανοήσει ο ελληνικός λαός τον ρόλο της Ελλάδας στην περιφέρεια της Ευρώπης.
«Γιατί αν δεν καταλάβει ο λαός ποια Ελλάδα θέλουμε να δημιουργήσουμε δεν θα είναι ποτέ μαζί μας. Έχουμε ευθύνη ως ΠΑΣΟΚ και ως στελέχη να προσδιορίσουμε ακριβώς αυτό σε ένα συνέδριο» υπογράμμισε ο κ. Κουρούνης, αναφερόμενος στην πίεση που πρέπει να ασκηθεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την λήξη του πολέμου κατά της Ευρώπης, σε μια προσπάθεια της χώρας πέρα από τον Ατλαντικό μα εξάγει το χρέος που αντιμετώπισε η ίδια στον Ευρωπαϊκό χώρο και ειδικά στις πτωχές χώρες».
Σε δηλώσεις αρνήθηκαν να προβούν τα υπόλοιπα μέλη της Διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής, την οποία χαιρέτισε και η Βουλευτής Β. Τσόνογλου, η οποία αυτήν την ώρα συμμετείχε στην συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Siemens, δίνοντας το δικό της μήνυμα: «Υπό την πίεση των δημοσιονομικών ανισορροπιών ανοίξαν τα περισσότερα ακανθώδη θέματα (Φορολογική μεταρρύθμιση, περιορισμός της κρατικής σπατάλης, Ασφαλιστικό, Μεταναστευτικό με επιστέγασμα στα παραπάνω την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας με στόχο τη βιώσιμη Ανάπτυξη, τη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της χώρας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας» και ευχόμενη «Καλή επιτυχία στην Διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή».