Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Ερώτηση Β. Τσόνογλου για τον ΑΚΟΛ


Οι διοργανώσεις των αθλητικών εκδηλώσεων του αναλυτικά είναι οι ακόλουθες:
Α) Γεροντοπούλια
Πρόκειται για ετήσιους αγώνες κολύμβησης όλων των κατηγοριών που διοργανώνονται από το έτος 2000 στη μνήμη του εκλιπόντος τέως προέδρου του ομίλου και άοκνου εργάτη του αθλητισμού της πόλης της Λιβαδειάς στην οποία συμμετέχει το σύνολο των σωματείων της τοπικής ένωσης και τελεί υπό της αιγίδα της Κ.Ο.Ε.
Β) Ανέστης Αργύρης
Πρόκειται για ημερίδα στίβου για μαθητές δημοτικών και γυμνασίων της επαρχίας Λιβαδειάς. Διοργανώθηκαν και καθιερώθηκαν για πρώτη φορά το έτος 2009 κι επαναλήφθηκαν φέτος στης 18/04/2010.
Γ) Ποδηλατικός γύρος Λιβαδειάς
Διοργανώθηκε για πρώτη φορά στης 28/03/2010 με την βοήθεια του Δήμου Λεβαδέων, της διεύθυνσης τροχαίας Λιβαδειάς, του Ελληνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β), της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Ε.Ε.Δ), της Αγωνιστικής Λέσχης Φίλων Αυτοκινήτου Λιβαδειάς (Α.Λ.Φ.Α.Λ), του εθνικού συμβουλίου κατά των ναρκωτικών (Ε.Σ.Υ.Ν) και τέλος της ευγενικής χορηγίας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λιβαδειάς (Ε.Β.Ε.Λ) με συμμετοχή 297 ποδηλατισσών και ποδηλατών άνω των 8 ετών.
Δ) Αγώνισμα Ανώμαλου δρόμου Γύρου Λιβαδειάς
Διοργανώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το 1965 με ελεύθερη συμμετοχή όλων των πολιτών.
Πλήν όμως σήμερα αντιμετωπίζει ανυπέρβλητες δυσκολίες σε μέσα κι εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα:
1) Κολύμβηση
Οι προπονήσεις των κολυμβητών μας γίνονται με οποιοδήποτε καιρό (ζέστη, κρύο, χιόνια, παγετοί, βροχές) στο κατ’ ευφημισμό επονομαζόμενο Δημοτικό κολυμβητήριο Λιβαδειάς. Πρόκειται για μία ανοικτή στέρνα που κατασκευάστηκε το έτος 1975, 4ων διαδρομών, μήκους 24 μέτρων που συντηρείται πλημμελώς και που μάλλον έχει κλείσει τον κύκλο ζωής του και υπάρχουν διαρροές που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του αλλά και τη λειτουργία του συλλόγου.
2) Στίβος
Οι προπονήσεις των αθλητών στίβου γίνονται στο Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς, όπου για τέσσερα χρόνια δεν είχε πρόσβαση λόγω έργων ανακατασκευής του και για το οποίο στάδιο δαπανήθηκαν πολλά χρήματα, αλλά κατασκευάστηκαν σάουνες, πλυντήρια, στεγνωτήρια, γραφεία κι εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση του ποδοσφαιρικού σωματείου που τιμά την πόλη της Λιβαδειάς πλήν όμως στερεί από τα δύο σωματεία κλασικού αθλητισμού, ζωτικούς κλειστούς χώρους προπόνησης κάτω από τις κερκίδες.
Δυστυχώς προ ετών περιορίσθηκαν οι χώροι του σταδίου και ιδιαίτερα τα ταρτάν έξι διαδρομών εκ των οποίων έχει αχρηστευθεί η μία διαδρομή με συνέπεια να μην παρέχονται διευκολύνσεις στους αθλητές να αθλούνται στο γήπεδο, πολύ περισσότερο να μην υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης αθλητικών αγώνων στο γήπεδο της Λιβαδειάς, ενώ απουσιάζουν σκάμματα για άλματα μήκους, διάδρομος ακοντισμού, διάδρομος για το άλμα επί κοντό, βαλβίδες ρίψεων σφαίρας, σφύρας, δίσκου και φυσικά δεν υπάρχουν στρώματα αλμάτων, όργανα κι εργαλεία όπως βατήρες εκκίνησης αγώνων ταχύτητας, δίσκοι, παραστάτες και πήχεις αλμάτων, ακόντια κ.λ.π.
3) Γυμναστική
Α) Αγωνίσματα ρυθμικής, τμήματα προαγωνιστικά, αγωνιστικά και μαζικής γυμναστικής.
Αγωνίσματα αεροβικής γυμναστικής, τμήμα αγωνιστικό και μαζικό.
Αγώνισμα ενόργανης γυμναστικής, τμήμα προαγωνιστικό.
Τμήμα μοντέρνου χορού.
Όλα τα παραπάνω τμήματα πραγματοποιούνται σε ενοικιαζόμενο γυμναστήριο με εξαιρετικά μεγάλες δαπάνες.
Β) Αγώνισμα ενόργανης γυμναστικής, τμήμα μεγάλων παιδιών.
Αγωνίσματα τραμπολίνο και διπλό μίνι τράμπ, τμήματα μικρών, προαγωνιστικό, αγωνιστικό. Αγώνισμα ρυθμικής γυμναστικής, τμήμα αγωνιστικό.
Πραγματοποιούνται σε περιορισμένο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Λιβαδειάς πίσω από κερκίδες θεατών που έχουν τοποθετηθεί στον αγωνιστικό χώρο.
Για όργανα όπως δοκός, κρίκοι, ίππος, μονόζυγο, δίζυγο κ.λ.π για ασκήσεις εδάφους ή ακροβατικός διάδρομος ούτε λόγος να γίνεται, διότι δεν υπάρχει χώρος, μιας και ο μοναδικό κλειστό γυμναστήριο της Λιβαδειάς εξυπηρετεί τους τρείς συλλόγους καλαθοσφαίρισης ανδρών- γυναικών, της ομάδας πετοσφαίρισης να ανδρών-γυναικών, της ομάδας αντιπτέρισης και βεβαίως τα τμήματα υποδομών (εφηβικά, παιδικά, Ακαδημίες των άνω αθλημάτων).
Παρά τα παραπάνω προβλήματα όμως ο Όμιλος δεν πτοείται και εξακολουθεί να υπηρετεί με θέληση, αγάπη, διάθεση εθελοντισμού το όνειρο όλων όσων υπηρέτησαν κι εξακολουθούν να υπηρετούν τον Όμιλο, με δύναμη και κουράγιο και με ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην ιστορική και γραφική πόλη της Λιβαδειάς.
Ερωτάται ο κος Υπουργός:
1) Τι μέτρα προτίθεται να λάβει του Υπουργείο για την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στην πόλη της Λιβαδειάς αναφορικά με:
Α) Την βελτίωση του δημοτικού κολυμβητηρίου.
Β) Την κατασκευή σκάμματος για άλματα μήκους , διάδρομο ακοντισμού για το άλμα επί κοντό κι εγκαταστάσεων προκειμένου να αθλούνται ικανοποιητικά οι αθλητές του Ομίλου.
Γ) Την παροχή αθλητικού υλικού (βαλβίδες ρίψεων, σφαίρας, σφύρας, δίσκου, στρώματα αλμάτων, βατήρες εκκίνηση αγώνων ταχύτητας, δίσκοι, παραστάτες, πήχεις αλμάτων, ακόντια κ.λ.π).
Δ) Την καταβολή μισθώματος σε χώρο κατάλληλο για την εκγύμναση των αθλητών ρυθμικής, ενόργανης, αεροβικής γυμναστικής και άλλων συναφών αθλημάτων.
2) Υπάρχει σχεδιασμός για την ανέγερση κλειστού κολυμβητηρίου στην πόλη της Λιβαδειάς?
Η Βουλευτής
Βασιλική Τσόνογλου –Βυλλιώτη