Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

«Δούλεμα» με την ΔΙΑΣ στην Βοιωτία!!!


"Και θα ήσαν ακόμη λιγότεροι αν δεν υπήρχαν οι παρεμβάσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, που απέφυγε κάποιες αποσπάσεις σε υπηρεσίες που αδρανοποιούν τους αστυνομικούς και τους μεταβάλλουν σε μη ενεργούς στην κοινωνία» επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Η. Τουλίτσης, ο οποίος στην ερώτηση για την πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου να επαναφέρει στην μάχιμη υπηρεσία τους «γραφιάδες» Αστυνομικούς, απαντά πως « η προσπάθεια είχε ξαναγίνει μετά την εφαρμογή του συστήματος Police online, πλην όμως επανήλθε σε μεγαλύτερο ποσοστό, αφού όλα τα δεδομένα που ζητούνται από το αρχηγείο και υπουργείο κάνουν την ΕΛ.ΑΣ να ασχολείται διαρκώς με στατιστικά στοιχεία».
Να υπενθυμίσουμε την ενίσχυση με 25 άτομα τα δυο τελευταία έτη της ΕΛ.ΑΣ στην Βοιωτία, η οποία όμως φαίνεται πως δεν βοήθησε καθόλου, αφού «Ενισχύθηκε μεν, αλλά ήδη ένας πολύ μεγάλος αριθμός έχει φύγει λόγω συνταξιοδότησης ή μεταθέσεων βάσει κριτηρίων, που σημαίνει ότι το πρόβλημα παρέμεινε το ίδιο, ενώ μπορεί να έγινε ακόμη και εντονότερο σε κάποιες υπηρεσίες».
«Η συνάντηση φορέων, Δημάρχου και Βουλευτών στο Υπουργείο έγινε χωρίς την παρουσία της Ένωσης Αστυνομικών, με αποτέλεσμα οι διαβεβαιώσεις περί ενίσχυσης να μην αντιστοιχούν στην πραγματικότητα» εξηγεί ο κ. Τουλίτσης, αναφερόμενος στο γεγονός της υπόσχεσης για την ΔΙ.ΑΣ, χωρίς όμως την αναφορά στελέχωσης της Ομάδας από τους ήδη απασχολούμενους Αστυνομικούς του Νομού, πράγμα που είχε ειπωθεί σε αντίστοιχες συναντήσεις φορέων, καθώς οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών γνωρίζουν πως η «οποιαδήποτε σύσταση Ομάδας μπορεί να γίνει μόνο από την υπάρχουσα δύναμη, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα ενισχυτικής δύναμης στην Βοιωτία, γεγονός που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τις μεταθέσεις του Ιουλίου και του Οκτωβρίου».
«Όταν το αναφέραμε στους φορείς δεν θέλησαν να το καταλάβουν , πραγματοποίησαν την συνάντηση, πήραν την υπόσχεση για την ΔΙ.ΑΣ, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες» εξηγεί, αναφερόμενος στα προβλήματα που επίσης θα φέρει η ΔΙ.ΑΣ, με τους μη εκπαιδευμένους Αστυνομικούς σε μηχανές μεγάλου κυβισμού, με ακατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή εφοδιασμένη από την ΕΛΑΣ, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις διάφορες ειδικές συνθήκες που θα υπάρξουν σε απρόβλεπτα περιστατικά (Ήδη, θρηνούμε έναν Αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αθήνας, ο οποίος έπεσε στο καθήκον, εκτελώντας υπηρεσία για την νεοσύστατη Ομάδα)!
«Σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων διαφυλάττω τα εργασιακά δικαιώματα των Αστυνομικών και αν δεν υπάρξει η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή για την ΔΙ.ΑΣ, θα υπάρξει σφοδρότατη αντίδραση» δηλώνει ο εκπρόσωπος των ένστολων, χαρακτηρίζοντας την 5νθήμερη εκπαίδευση «ελλιπή» όχι μόνο ως προς την απόδοση των Αστυνομικών, αλλά κυρίως για την σωματική τους ακεραιότητα.
Ερωτώμενος για πιθανή «προγραμματισμένη απαξίωση των Σωμάτων Ασφαλείας, απαντά αρνητικά, θεωρεί όμως, ότι η ΕΛ.ΑΣ αποτελεί στόχο της κοινωνίας, λόγω των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά, για τα οποία καλείται μόνο ο Αστυνομικός να δώσει τις λύσεις.
«Αν υπήρχαν περισσότερα άτομα για να μπορέσουμε να αστυνομεύσουμε τα πράγματα θα ήσαν διαφορετικά. Η αύξηση αλλοδαπών και οι οικονομικές συνθήκες έχουν εκτινάξει την εγκληματικότητα στα ύψη, όμως όλα όσα βλέπετε και ακούτε να επιτυγχάνονται για σοβαρές εξιχνιάσεις στον Νομό, να ξέρετε ότι οφείλονται στο φιλότιμο των συναδέλφων και στην νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ στην Βοιωτία που λειτουργεί με διαφορετικό πνεύμα συνεργασίας» εξηγεί ο κ. Τουλίτσης, ευχόμενος τα πράγματα να λειτουργήσουν γρήγορα διαφορετικά προς όφελος όχι μόνο των συναδέλφων του αλλά κυρίως των πολιτών, που αυτή την δύσκολη εποχή έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο προβλήματα οικονομικά και ασφάλειας αλλά και επιβίωσης λόγω των κοινωνικών εκρήξεων που δημιουργούνται στην κοινωνία μας.