Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Επιστολή Λεβαδέων στην ΚΕΔΚΕ


Στα πλαίσια των κινητοποιήσεών μας επίσης, δεν πραγματοποιήθηκε η χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού είχε καταληφθεί η αίθουσα συνεδριάσεων.
Στην φάση αυτή, κι ενώ θεωρούσαμε ότι η ΚΕΔΚΕ μπορεί να είναι ο εγγυητής-συμπαραστάτης μας στην διεκδίκηση της εφαρμογής των προαναφερομένων κριτηρίων και προϋποθέσεων, ως μόλις πληροφορηθήκαμε, πρότεινε αιφνίδια, ο νέος Δήμος Λεβαδέων να έχει ιστορική έδρα την Χαιρώνεια, χωρίς καμία συζήτηση ή απόφαση συλλογικού οργάνου.
Προφανώς στην απόφασή της αυτή η ΚΕΔΚΕ, παρασύρθηκε από τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Βοιωτίας και σημερινό Δήμαρχο Χαιρώνειας κ. Παπαγγελή, ο οποίος ενήργησε αυτόβουλα, με ιδιοτέλεια, χωρίς την απαιτούμενη σφαιρική γνώση της ιστορικής πραγματικότητας της περιοχής, χωρίς καμία διαβούλευση ή εκφορά γνώμης των αρμοδίων συλλογικών οργάνων: Δ.Σ. ΤΕΔΚ, Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων, Δ.Σ. συνενούμενων Δήμων κ.λ.π., χωρίς την έκφραση γνώμης των οποίων σημειωτέον, η ΚΕΔΚΕ δεν είχε και την απαιτούμενη νομιμοποίηση υποβολής πρότασης.
Διερωτώμεθα κ. πρόεδρε πως ένας τοπικός πολιτιστικός σύλλογος (αυτή ήταν η εξήγηση του κ. Παπαγγελή στον δήμαρχο Λεβαδέων), επηρεάζει τις προτάσεις-αποφάσεις της ΚΕΔΚΕ, όταν εμείς, αιρετοί εκπρόσωποι δεν έχουμε αντίστοιχες προσβάσεις.
Ασφαλώς κ. πρόεδρε υπάρχουν πολλοί ιστορικοί τόποι στην Βοιωτία.
Ενδεικτικά αναφέρουμε την Άσκρη, τις Πλαταιές, την Κορώνεια, τα Βασιλικά, την Πέτρα, την Πύλη, την Θίσβη, την Δαύλεια. Αν όλοι αυτοί οι τόποι καθίσταντο ιστορικές έδρες των ιδρυόμενων Δήμων, η διοικητική Μεταρρύθμιση ¨ ¨ Καλλικράτης θα έπρεπε μάλλον να μετονομασθεί ¨ Ηρόδοτος ¨.
Επειδή κ. πρόεδρε δεν γνωρίζουμε σε τι αποσκοπεί αυτή η παρασκηνιακή και επιλεκτική σε βάρος άλλων ιστορικών τόπων, παρέμβαση καθώς και τις μελλοντικές επιπτώσεις αυτής της επιλογής και παρακαλούμε να αποσύρετε την πρόταση.
Επίσης κ. πρόεδρε ζητάμε να ορίσετε μία συνάντηση για να σας εκθέσουμε αναλυτικά τις απόψεις μας.
Με εκτίμηση
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ