Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ε.Κ. ΘΗΒΑΣ: Ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργία της Τετάρτης


Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στην Γενική Απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΗ 2010.
Οι εργαζόμενοι καλούνται σήμερα να υπερασπίσουν τα βασικά εργασιακά, ασφαλιστικά και οικονομικά τους δικαιώματα που μπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη και των προκλητικών εκβιαστικών απαιτήσεων των «δανειστών» της Τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΕΚΤ, ΔΝΤ).
Οι μισθοί και οι συντάξεις στοχοποιούνται και εκτελούνται ως θυσία στο βωμό της υπερχρέωσης, των ελλειμμάτων και της έλλειψης ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας.
Η κυβέρνηση αποδέχθηκε, υποτάχθηκε και εξήγγειλε τα πιο ακραία και σκληρά Νεοφιλελεύθερα μέτρα ως αντίτιμο σε ένα εκβιαστικό δανεισμό.
Οι εργαζόμενοι αρνούνται κατηγορηματικά αυτά τα παράλογα, αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα που τους εξοντώνουν, εξαθλιώνουν την κοινωνία, διευρύνουν την ύφεση και την κρίση και απαιτούν να αποσυρθούν.
Την κρίση, τα βάρη και τα χρέη να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν και πλούτησαν και όχι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι που παλεύουν καθημερινά να επιβιώσουν.
Η κυβέρνηση οφείλει να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ σε αυτά τα εξοντωτικά μέτρα και τις απαιτήσεις της Τρόικας οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο να διασφαλίσουν πάση θυσία τα δανεικά και τα κέρδη τους αδιαφορώντας για τα ανθρώπινα θύματα την στιγμή μάλιστα που μας «δανείζουν» με απαράδεκτα και ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ επιτόκια!
Να σωθεί η Οικονομία, αλλά πρώτα να σωθεί η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Για την ακύρωση των αντεργατικών μέτρων.
Για να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται.
Δεν ευθύνονται οι μισθοί και τα ημερομίσθια του Ιδιωτικού Τομέα για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας.
Δεν παράγει ελλείμματα ο Ιδιωτικός Τομέας παρά μόνο κέρδη και μάλιστα προκλητικά!
Δεν φταίνε οι πενιχρές συντάξεις και τα όρια ηλικίας για των Ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροκλοπή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, οι ανείσπρακτες οφειλές του κράτους και των ιδιωτών.
Δεν φταίει ο κόσμος της μισθωτής εργασίας αν σε κάποιους δεν βγαίνουν τα νούμερα, οι αριθμοί και οι πολιτικοί σχεδιασμοί.
Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι που έχουν δικαιώματα τα οποία δεν συμβιβάζονται με τα «πρέπει» και τα «θέλω» των αγορών, των τραπεζιτών, των κερδοσκόπων και των δανειστών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Να μην γίνει ΚΑΜΙΑ περικοπή αποδοχών (13ου και 14ου μισθού) απεναντίας να ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι .
Να υπογραφούν ικανοποιητικές Σ.Σ.Ε., να ενισχυθεί ο ρόλος του ΟΜΕΔ και τα εργατικά δικαιώματα.
Να καταργηθούν οι αυθαίρετες και παράνομες παρεμβάσεις στις ΣΣΕ των ΔΕΚΟ και στις μειώσεις αποδοχών.
Να απαγορευτούν οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, να διπλασιαστεί η αποζημίωση απόλυσης, να ΑΥΞΗΘΕΙ το επίδομα ανεργίας και να διπλασιαστεί ο χρόνος χορήγησής του.
Να ισχυροποιηθούν και όχι να αποδυναμωθούν οι εργασιακές σχέσεις και τα εργατικά δικαιώματα.
Να μειωθούν (και να μην αυξηθούν) οι συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.
Να μειωθούν ή και να ΠΑΓΩΣΟΥΝ οι τιμές όλων των προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούν τις βασικές καταναλωτικές ανάγκες.
Να ακυρωθούν και να απορριφθούν τα αντιασφαλιαστικά μέτρα ανατροπών των ορίων ηλικίας και του ύψους των συντάξεων, να ποινικοποιηθεί και να παταχθεί η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροκλοπή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Να προωθηθεί με άμεσα και αποτελεσματικά επενδυτικά μέτρα η ΑΝΑΠΤΥΞΗ για την ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ και τη δημιουργία σταθερών πλήρους εργασίας για την πραγματική μείωση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
Αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι οφείλουν να ΕΝΩΘΟΥΝ , να ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ για να ενισχύσουν τον κοινό αγώνα και την δράση τους.
Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι
Όλοι στην απεργία στις 5 Μάη 2010 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ. στο πεδίο του Άρεως
Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 08:00 π.μ. από τα ΚΤΕΛ Θήβας στάση στο ΚΤΕΛ Σχηματαρίου.